123456
Logo widget

Contact
Telefon: (+4021) 4312150
contact@tiriacimobiliare.ro

Adresa:
Soseaua Nordului 24 – 26 Sectorul 1, Bucuresti

Tiriac Imobiliare dezvolta Calea Giulesti

Un proiect pentru viitor

Tiriac Imobiliare, proprietarul zonei Calea Giulesti numarul 6-8, pozitionate strategic in zona centrala a Capitalei si in vecintatea Garilor de Nord si Basarab, are in plan dezvoltarea unui nou proiect de referinta.

Acest proiect va inlocui constructiile curent dezafectate din jurul si incluzand turnul IFMA.

 Constructia turnului de probe pentru ascensoare din Calea Giulesti numarul 6-8 a demarat in anul 1986 din dorinta autoritatilor de a exista o structura necesara testarii lifturilor proiectate pentru Casa Poporului. Finalizarea lucrarilor a avut loc in anul 1988, insa facilitatea nu a mai fost pusa in functiune niciodata.

 La intrarea ulterioara a zonei in proprietatea companie Tiriac Imobiliare, intreaga arie se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand eforturi considerabile pentru protectia si igienizarea sa.

Incepand cu anul 2017 Tiriac Imobiliare a solicitat evaluari, studii si rapoarte ale specialistilor in arhitectura si patrimoniu, care au certificat faptul ca nu exista in locatie imobile cu valoarea urbanistica sau istorica si ca orice dezvoltare ulterioara poate implica dezafectarea constructiilor existente.

 Toate evaluarile, respectand criteriile de clasificare a bunurilor imobile, au constituit parte integranta a dosarului necesar obtinerii autorizatiei de desfiintare ce a fost emisa in data de 26.06.2018.

Noi lucrari de curatare si igienizare a zonei au inceput in decembrie 2019, folosind tehnologii si echipamente ce protejeaza vecinatatile.

Turnul de ascensoare se afla in curs de desfiintare progresiva, urmand un proces laborios prin care se dezmembreaza fiecare etaj in parte. Prin demersul Tiriac Imobiliare, se reda circuitului urbanistic o zona de referinta a Bucurestiului, prin dezvoltarea ulterioara a unor proiecte sustenabile.

Proprietate privata Calea Giulesti 6-8 va reprezenta un nou reper in materie de proiecte imobiliare.

23 aprilie 2020